Χταπόδι ψητό
Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Μερίδες: 4
Υλικά:
1 χταπόδι μεγάλο
2/3 κούπας κόκκινο κρασί
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Χυμό 1 λεμονιού
Ρίγανη & πιπέρι
Αν το χταπόδι είναι κατεψυγμένο, το βγάζετε από την κατάψυξη στη συντήρηση από το προηγούμενο βράδυ και το επόμενο πρωί το αφήνετε σε ένα μπολ, χωρίς να προσθέσετε νερό. Όταν ξεπαγώσει, το πλένετε καλά και αφαιρείτε το μάτι. Σε κατσαρόλα βάζετε το χταπόδι με το κρασί σε χαμηλή φωτιά και βράζετε μέχρι να μαλακώσει και να είναι σχεδόν έτοιμο. Δεν βάζετε νερό, αλλά αφήνετε να βράσει με τα υγρά του. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, το βγάζετε, το κόβετε ανά πλοκάμια και το βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος. Χτυπάτε το λάδι, το λεμόνι, τη ρίγανη και το πιπέρι και περιχύνετε το χταπόδι. Το βάζετε στον φούρνο και ψήνετε στο γκριλ για 10-15 λεπτά, γυρίζοντάς το μια φορά.
Tip
Σερβίρετε με σαλάτα της επιλογής σας.
Για περισσότερες εύκολες και νόστιμες συνταγές με θαλασσινά, ανατρέξτε στο extra ένθετο που κυκλοφορεί μαζί με το “έτσι απλά” Ιουλίου-Αυγούστου 2014.
* Συνταγή & φωτογραφία: Αθηνά Πάνου