Λιτά και όμορφα, αυτά τα πασχαλινά αβγά, αντί για έντονα έτοιμα χρώματα, έχουν επάνω τους αποτυπώματα από διάφορα βότανα. Μάθετε πόσο εύκολα γίνεται!
Θα χρειαστείτε:
- Λεπτά νάιλον καλτσάκια
- Σπάγκο ή γερή κλωστή
- Διάφορα μυρωδικά (π.χ. μαϊντανό, μελισσόχορτο κ.λπ.)
- Καφέ ή κόκκινες φλούδες κρεμμυδιών
- Πιπέρι κάρυ
- Αβγά λευκά
- Βούτυρο ή λάδι για επάλειψη
Οδηγίες:
- Αβγά στις κάλτσες: Βάλτε ένα λευκό αβγό μέσα σε μια νάιλον κάλτσα και απλώστε καλά μεταξύ αβγού και κάλτσας τα φύλλα από το μυρωδικό που θέλετε. Έπειτα δέστε καλά τις δύο άκρες της κάλτσας με κλωστή.
- Βουτιά στο χρώμα: Βάψτε με φυσικά συστατικά. Για καφέ-κόκκινο, βράστε για 10 λεπτά σε 1 λίτρο νερό, 2 κουταλιές ξύδι και 50 γραμμάρια καφέ ή κόκκινες φλούδες κρεμμυδιών. Αφαιρέστε τις φλούδες. Για κίτρινο, βράστε, σε 1 λίτρο νερό για 10 λεπτά, 2 κουταλιές ξύδι με 2 κουταλιές πιπέρι κάρυ.
- Βότανα στο αβγό: Βράστε τα αβγά ανά τέσσερα μέσα στο χρωματισμένο νερό που ετοιμάσατε, για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια αφήστε τα να κρυώσουν. Αφαιρέστε την κάλτσα και τα βότανα και αλείψτε κάθε αβγό με λίγο βούτυρο ή λάδι.
Tip
Τα λευκά αβγά είναι ιδανικά για το βάψιμο. Προτού τα βάλετε μέσα στις κάλτσες (βήμα 1), καλό είναι να τρυπήσετε με μια λεπτή βελόνα κάθε αβγό σε μία μεριά, για να μη ραγίσει το τσόφλι τους στο βράσιμο.