Θέλετε για το ψητό σας μία καταπληκτική κρούστα; Αλείψτε το με μπύρα 10 λεπτά πριν το τέλος τού ψησίματος.
Αν το κέικ που φτιάχνετε μείνει στον φούρνο λίγο περισσότερο από όσο έπρεπε, με αποτέλεσμα να στεγνώσει πολύ, αλείψτε το όλο με γάλα και αφήστε το σε ζεστό φούρνο (δεν χρειάζεται να τον ανάψετε ξανά, αρκεί μία θερμοκρασία γύρω στους 50 βαθμούς).
Το κομμένο λεμόνι χαλάει γρήγορα. Αν όμως βάλετε την κομμένη επιφάνειά του σε ένα πιατάκι με ζάχαρη, μπορεί να διατηρηθεί φρέσκο και ζουμερό για 2 εβδομάδες!