Μπορεί να απαιτεί λίγο χρόνο και δεξιοτεχνία παραπάνω για να πετύχετε ένα άψογο αποτέλεσμα, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε αυτόν το λαχταριστό κορμό!
Σας το προτείνουμε με άρωμα μέντας, αλλά αν δεν είναι από τα αγαπημένα σας, μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε!
Υλικά (για 12 φέτες):
Για το παντεσπάνι: 4 αβγά χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια, 100 γρ. ζάχαρη, 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτας, 1 κοφτό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ, 1 πρέζα αλάτι
Γέμιση: 5 φύλλα ζελατίνη (ή την ανάλογη ποσότητα αγάρ-αγάρ), 100 γρ. σοκολάτα υγείας με γεύση μέντας, 200 γρ. κρεμ φρες, 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλιας, πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, 250 γρ. κρέμα γάλακτος, 2 κουταλιές λικέρ μέντας, 20 φρέσκα φύλλα μέντας
Διακόσμηση: 50 γρ. σοκολάτα υγείας με γεύση μέντας, 20 φρέσκα φύλλα μέντας, 1 κουταλιά κακάο,
1 κουταλάκι άχνη ζάχαρη
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς (δεν ενδείκνυται αέρας). Χτυπάτε τα ασπράδια με 4 κουταλιές κρύο νερό. Ρίχνετε λίγο-λίγο τη ζάχαρη και συνεχίζετε να χτυπάτε ώσπου το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτετε σταδιακά τους κρόκους. Αναμειγνύετε το αλεύρι, το άνθος αραβοσίτου, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Το κοσκινίζετε πάνω από την κρέμα αβγών και ανακατεύετε προσεκτικά. Απλώνετε τη ζύμη πάνω σε ρηχό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνετε για 10-12 λεπτά. Αναποδογυρίζετε το παντεσπάνι πάνω σε πετσέτα πασπαλισμένη με ζάχαρη και αφαιρείτε αμέσως τη λαδόκολλα. Βρέχετε ελαφρώς μία δεύτερη πετσέτα, σκεπάζετε με αυτήν το παντεσπάνι και το αφήνετε να κρυώσει.
Για τη γέμιση: Μουλιάζετε τη ζελατίνα με κρύο νερό. Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα με γεύση μέντας. Αναμειγνύετε την κρεμ φρες, τη βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σαντιγί και τη βάζετε στο ψυγείο. Ζεσταίνετε το λικέρ μέντας, αποσύρετε από τη φωτιά και διαλύετε μέσα τη ζελατίνη. Αναμειγνύετε την υγρή ζελατίνη με 3-4 κουταλιές από την κρέμα, προσθέτετε το μείγμα στην υπόλοιπη κρέμα, ανακατεύετε και την αφήνετε να κρυώσει. Όταν το μείγμα αρχίσει να στερεοποιείται, προσθέτετε τη σαντιγί και 100 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα με γεύση μέντας. Απλώνετε την κρέμα μέντας πάνω στο παντεσπάνι, αφήνοντας περιμετρικά 1-2 εκ. χωρίς κρέμα. Όταν η κρέμα αρχίσει να στερεοποιείται, τοποθετείτε έναν μακρόστενο δίσκο σερβιρίσματος κάτω από το ένα άκρο του παντεσπανιού και αρχίζετε να το τυλίγετε σφικτά χρησιμοποιώντας μία πετσέτα. Στο τελευταίο γύρισμα το ρολάρετε πάνω στον δίσκο. Το αφήνετε καλά σκεπασμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή καλύτερα για όλη τη νύχτα.
Για τη διακόσμηση: Θρυμματίζετε την υπόλοιπη σοκολάτα και τη λιώνετε σε μπεν μαρί. Πλένετε τα φύλλα μέντας, τα στεγνώνετε και αλείφετε την κάτω πλευρά κάθε φύλλου με λίγη υγρή σοκολάτα. Αφήνετε να στερεοποιηθεί η σοκολάτα και αφαιρείτε τα φύλλα μέντας από το φύλλο σοκολάτας. Πασπαλίζετε τον κορμό με κακάο.
Αν θέλετε, μπορείτε να δημιουργήσετε πάνω στο μπισκότο σχήματα αστεριού (ή άλλα διακοσμητικά) με ζάχαρη άχνη.
Διακοσμείτε τον κορμό με φύλλα σοκολάτας ή φρέσκια μέντα.