Υπάρχει ένα σνακ που θωρακίζει την καρδιά μας απέναντι σε επικίνδυνες παθήσεις, χάρη σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη Ε, τα υγιεινά Ω-3 λιπαρά οξέα, οι φυτικές ίνες και τα φλαβονοειδή. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Free Radical Research, τα αμύγδαλα αυξάνουν τα ωφέλιμα αντιοξειδωτικά στο αίμα, ρίχνουν την πίεση και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές εξέτασαν την πιθανή συμβολή του ξηρού καρπού σε μια ομάδα υγιών μεσήλικων ανδρών και σε μια ομάδα νεαρών ανδρών που αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών επιπλοκών λόγω υπέρτασης, αυξημένου Δείκτη Μάζας Σώματος ή άλλων παραγόντων κινδύνου για την καρδιοπάθεια. Η ομάδα μελέτης κατανάλωνε 50 γραμμάρια αμύγδαλα κάθε μέρα για ένα μήνα. Μετά την ολοκλήρωση των 30 ημερών, οι συμμετέχοντες αυτής της ομάδας παρουσίαζαν βελτιωμένους βιολογικούς δείκτες σε σύγκριση με την ομάδα που κατανάλωνε μικρή ποσότητα του ξηρού καρπού.
Το σνακ που αγαπάει την καρδιά μας
Share!