Ριζότο ντομάτας
Υλικά (για 4 άτομα):
800 ml ζωμό λαχανικών
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο
300 γρ. ρύζι για ριζότο
100 ml λευκό κρασί
150 γρ. ντοματίνια
100 γρ. φέτα (αν θέλετε, με λίγα λιπαρά)
1 κονσέρβα ντοματάκια αποφλοιωμένα (καθαρό βάρος 425 γρ.)
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε τον ζωμό. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε σε κατσαρόλα με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το βούτυρο, ώσπου να ξανθύνουν καλά. Προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Προσθέτετε το κρασί και συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτετε τόσο ζωμό όσο να σκεπαστεί το ρύζι. Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά και προσθέτοντας κάθε τόσο λίγο ζεστό ζωμό. Στο μεταξύ, κόβετε στη μέση τα ντοματίνια και τρίβετε με το χέρι το τυρί φέτα σε χοντρά κομμάτια. Προς το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτετε τα ντοματάκια, καλά στραγγισμένα. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε και τη ζάχαρη. Συνεχίζετε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας διαρκώς ώσπου να απορροφηθούν τελείως τα υγρά. Περιχύνετε με τη μία κουταλιά ελαιόλαδο και σερβίρετε το ριζότο με τα ντοματίνια, τη φέτα και τον μαϊντανό.
Επιμέλεια συνταγής: Χριστίνα Ελευθερίου