Γεμιστά μπισκότα με λικέρ λιμοντσέλλο
Υλικά (για 20 κομμάτια):
- 250 γρ. βούτυρο μαλακό
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
- 2 κουταλάκια λικέρ λιμοντσέλλο
- 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
- 1 & 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι κορν-φλάουρ
- Γέμιση: 100 γρ. βούτυρο μαλακό, 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη, 1 κουταλιά λικέρ λιμοντσέλλο, 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνετε ελαφρώς και στρώνετε 2 ταψιά με λαδόκολλα. Χυπάτε σε μεγάλο μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το λιμοντσέλλο και το ξύσμα, ώσπου το μείγμα να ασπρίσει και να γίνει κρεμώδες. Ρίχνετε στο μείγμα το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το κορν-φλάουρ και ανακατεύετε ώσπου μόλις να αναμειχθούν. Πλάθετε 1 κοφτή κουταλιά από το μείγμα ανάμεσα σε αλευρωμένα χέρια. Τοποθετείτε τα μπισκότα στα ταψιά με απόσταση 3 εκ. μεταξύ τους. Πλαταίνετε την επιφάνειά τους ελαφρώς με αλευρωμένο πιρούνι. Ψήνετε για 15-20 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά στο ταψί, προτού τα μεταφέρετε σε σχάρα, για να κρυώσουν εντελώς.
Για τη γέμιση, χτυπάτε σε μπολ το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, εξακολουθώντας το χτύπημα ώσπου να γίνει η γέμιση λεία. Αλείφετε ένα μπισκότο στη μία πλευρά με τη γέμιση και ενώνετε με ένα άλλο μπισκότο σαν σάντουιτς, έχοντας τη γέμιση ανάμεσα. Επαναλαμβάνετε ώσπου να τελειώσουν τα υλικά.
Διατηρούνται σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.